Autocad Cami Mimari

    Müslüman aleminin ibadethanesi olan camiler bu ramazan ayının gelmesi ile hınca hınç dolmaya başladı.Vakit namazları dışında iftar ve sahurda da insanların ziyaret ettikleri mekanların en başındadır.Tabi ziyaret edenler sadece müslümanlar değiller bir çok turist ve farklı inançtan insanlarda gerek cami mimarilerini gerek se cami maneviyatını yaşamak için ziyaret ediliyorlar.
     Bende bundan yola çıkarak sizlerle cami mimarisi paylaşmak istedim..Ölçüler 1/50.Öncelikle şunu belirtmek isterimki burada ki mimari kapsamlı bir mimaridir.Kapsamdan kastettiğim zemin katta gasilhanesi,bay,bayan wc,abdesthane,kız ve erkek Kuran kursu,taziye odası,kazan dairesi,dernek odası,çay ocağı ve kütüphaneden oluşuyor.
       
 Cami kat planında ise mihrap,minber,vaiz alanı 450 metrekarelik bir namaz alanı,son cemaat için alan ve ayakkabı yerleri mevcut.Cami alanı dışında ise birde cenaze namazı alanı vardır.Asma katta sadece mahvel alanı mevcuttur.Üç büyük kubbesi ve iki adette minaresi vardır.
          Bütün çizimin fotorafını burada gösteremedim ama arzu edip autocad dosyasını indirirseniz orada bütün resimleri görebilirsiniz.Peki ama nedir ? bunlar diye merak eden arkadaşlar varsa hemen açıklayayım.
* Zemin kat planı
* Cami kat planı
* Mahvel kat planı
* Çatı planı 
* Kuzey,güney ve doğu

            Bu cami mimarisini aşağıdaki butonu tıklayarak indirebilrisiniz.


Bumerang - Yazarkafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder