Kaykay Solidworks Çizim - Skateboard Solidworks Drawing

      Kaykay ekstrem bir spor dalıdır. Aynı zamanda bu amaç doğrultusunda kullanılan spor aletinin adıdır. Amerikada ilk kez ortaya çıktığı bilinmektedir. Sahilde sörf yapan gençlerin rüzgarsız havada da bu sporu devam ettirmek amacı ile tahtanın altına tekerlek yerleştirip denemeler yapması sonucu ortaya çıkmıştır. Kaykayın amacı sporcunun bu aletin üzerinde dengeli bir şekilde farklı akrobatik hareketler yapabilmesidir. Bu sporu hemen heryerde yapan sporcular ile karşılaşmak mümkündür.


     
  Kaykay sporu gün geçtikçe popülaritesini arttırmıştır. Bu alanda kaykay a özgü kıyafetler, özel ayakkabılar, kişisel kaykay modelleri ile ticari bir kapıda aralamıştır. Aynı zamanda özel kaykay parkurlarının bulunduğu kaykay parkları da bu dala ilginin artışının bir faktörüdür. Bu dalda yerel ve uluslar arası yarışma organizasyonları yapılmıştır.
       Kaykay ayak basmak amaçlı bir tahta, 4 adet tekerleklerden, dingiller, vidalar ve somunlardan oluşmaktadır.
         Kaykay   sporunun   stretstyle,   vertstyle,   freestyle,   downhill   diye adlandırılan farklı dalları vardır.
         Burada sizlerle bu sporun ihtiyacı olan aletin yani kaykayın çizimlerini paylaşmak istedim.Bu çizimi solidworkste yaptım. Farklı montaj elemanları kullanmak koşulu ile çizilmiştir.Aşağıdaki butonu tıklayarak indirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder