Dekoratif Ferforje Autocad çizim

      Dekoratif ferforjeler bahçe duvarlarını, balkon duvarlarını, pencere önlerini v.s süslemek amacı ile yapılan metal ürünlerdir. Ferforjeler demirin dövülerek şekil verilmesi sonucunda elde ediliyordu; lakin günümüzde CNC metal işleme makineleri bu işlemin biraz önüne geçmektedir.Eski sistemdeki ferforjelerde şık dekoratif bir norm yakalanmaya çalışılırsa da her desen her model çok fazla zaman, çok fazla işçilik ve çok fazla maliyet anlamına gelmektedir.Günümüzde artık modern makineler ile bu işlem çok fazla desen çok fazla model imkanı sunmasının yanı sıra imalatı bir kaç dakika almaktadır.





        Dekoratif ferforjelerin imalatları genellikle iki boyuttu resimlerin CNC makinelerde işlenmesi ile gerçekleşmektedir.Günümüzde bu işlemler dikişlem merkezlerinde,CNC lazer tezgahlarında,CNC freze tezgahlarında yapılabilmektedir.Bu işlemlerde en sağlıklı sonuç lazer tezgahlarında alınmaktadır.Lazer tezgahlarının çalışma parkurları geniş ve büyük olmasından dolayı tek seferde istenilen ebatlarda modeller işlenmektedir.Aynı zamanda bu ürünlerin montajları da kolay ve zahmetsiz olmasından dolayı tercih sebebi olma özelliğini arttırmaktadır.
         Bu yayında sizlere bir kaç dekoratif ferforje çizimleri paylaşmak istedik. Bu çizimler autocad 2B çizimleridir. Bu çizimler ile çok zahmetsiz bir biçimde yukarıda bahsi geçen sistemde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Ferforje çizimleri Autocad , solidworks vb. çizim programları ile rahatlıkla çizilebilmektedir. Farklı ferforje modellerimiz için blogumuzdaki diğer çizimlere de bakmanızı tavsiye ederiz.
      Aşağıdaki butonu tıklayarak autocad çizim dosyasını indirebilirsiniz.




Çizimlerle ilgili yorumlar ve eleştiriler yapabileceğiniz açık bir platformdur  TeknikResimHane bu  sebeble istediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz.

Diğer yayınlarımızı da okumanızı ve paylaşmanızı tavsiye ederiz.

                                                                                   TeknikResimHane   
                                                                                          Demir Can

5 yorum:

  1. Güzel bilgilendirme paylaşımlarınız için teşekkürler. Evimize yaptırmak istiyorum yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz tesekkur ederiz.mail olarak bize ulasirsaniz yardimci oluruz tabi..

      Sil
  2. güzel bir çalışma emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Takip etmeye devam etmeniz dileğiyle ;

      Sil
  3. isime cik faydali oldu . herkese selamlar saygilar

    YanıtlaSil