Tüpgaz Solidworks Çizim - Gas Cylinder Solidworks Drawing

       Tüpgaz diğer bir adıyla LPG genel olarak baktığımızda ham halde olan petrolün distilasyon sırasında veya doğalgaz yataklarından elde edilen ve berilli bir basınç altında sıvılaştırılan bütan ve propan gazlarının karışımıdır.
        Tüpgaz da  renk  yoktur. Aynı  zamanda  kokusu  da  yoktur. Yanıcı ve de parlayıcı özelliğe sahiptir. Tüpgaz basınç altındayken likit halde özel tasarlanmış basınçlı kaplar içinde tutulur.Dediğimiz gibi gaz kokusuzdur fakat fark edilebilmesi için rafineri tarafından kokulaştırılmıştır.


       
Tüpgazlar  hayatımızın  bir  çok  yerinde  kullanılmaktadır. Evlerde, işyerlerinde, arabalarımızda, teknelerde, iş makinelerinde vb. yerlerde kullanılmaktadır.
        Burada  sizlere  yukarıda  bahsettiğim  sıvılaştırılan  gazın  konulduğu basınçlı kapların çizimini paylaşmak istedim.Türkiye de bizler bu basınçlı kaplara kısaca tüp demekteyiz. Hatta bunları piknik tüp, büyük tüp diye farklı isimlerde telafuz ediyoruz. Burada önemli olan bu kapların belirlenmiş basınçlara dayanıklı halde üretilmiş olmalıdır.Kesinlikle sızdırmazlığı test edilmeli ve kaynak röntgenleri çekilmiş olmalıdır.Gaz bilindiği gibi oksijeni gördüğü an parlayabilme özelliğine sahiptir.Bu nedenle en ufak bir kaçak geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. 
          Çizim solidworks de çizilmiştir.Katı model ve montaj kullanılmıştır. Çizim dosyasını aşağıdaki butonu tıklayıp indirebilirsiniz.






Bumerang - Yazarkafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder