Ferforje Model 1

      Ferforjeler metale (çeliğe) şekil verilmesi sonucu elde edilen görsellik içeren, korunma, korkuluk, destek vazifesi gören ürünlerdir. Eskiden ferforje üretimi için çelik çubukları ateş ile ısıtıp çekiç yardımı ile çeliği döverek yapılırdı. Daha sonraki yıllarda teknolojinin ilerlemesi ile cnc makineler üretildi. Bu sayede çeliğe şekil vermek biraz daha kolaylaştı. Günümüzde ise cnc makineleri yanı sıra lazer kesim makineleri ile ferforje üretmek çok daha kolaylaşmıştır. Öyle ki 
eskiden demirci ustaları ferforje üretimi için haftalarca uğraşırken şimdi bir kaç saatte ferforje üretimini bitiriyorlar. 




        Cnc makinelerde ferforje kesim yapabilme için autocad teknik resmi gerekmektedir. Teknik resim olmadan bu ürünleri işlemek mümkün değildir.
       
         Paylaşımda bulunduğum ferforje teknik resmi güzel bir villanın garaj kapısı olarak kullanılacak. Tabiki elimizde teknik resim olduğu sürece farklı alanlarda da kullanılması mümkün olacaktır. Mesela balkon kapısı, sokak kapısı v.s gibi , pek tabi kullanım alanına göre autocad de scala yapıp bir kaç düzenleme ile kullanılacağı alanın ölçülerine getirmek zorundasınız.
  
       Eğer bu çizim işinize yarayacak autocad çizimi ise , aşağıdaki butondan bize ulaşabilirsiniz.




TeknikResimHane Çizimlerle ilgili yorumlar ve eleştiriler yapabileceğiniz açık bir platformdur.    Bu  sebeble istediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz.

Diğer yayınlarımızı da okumanızı ve paylaşmanızı tavsiye ederiz.

                                                                                   TeknikResimHane   
                                                                                          Demir Can


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder